Auberginerullar med kvargfyllning

4 port

Ingredienser

1 aubergine

200 g fetaost

150 g kvarg

150 g jordnötter

1-2 vitlöksklyftor

torkade kryddor (t.ex.oregano, basilika, timjan)

olivolja till stekning

salt

Så här gör du

Skär auberginerna i tunna skivor.

Lägg i en skål, strö lätt med salt, torkade örter och tillsätt olivolja. Blanda. Stek auberginerna på båda sidorna. Medan auberginen tillagas, förbered fyllningen.

Hacka jordnötterna grovt. Mosa fetaosten, tillsätt kvarg, finhackad vitlök, nötter (lämna lite nötter till dekoration) och blanda.
Lägg en sked med fyllning på varje aubergineskiva i mitten och vik upp kanterna. Lägg de färdiga rullarna på en bricka.Garnera med nötter.

  • Det började med Turkisk Yoghurt. Med åren har vi introducerat en rad mejeriprodukter som berikat matlagningen. Och Lindahls Kvarg blev snabbt ledande för alla som gillar träning.

    Läs mer om Lindahls mejeriprodukter >