Kyckling- och grönsaksspett med kvargmarinad

4 port

Ingredienser

500 g kycklingfilé
1 aubergine
1 paprika

Marinad:
100 g kvarg
1 morot
1 liten lök
3 vitlöksklyftor
2 msk rödvinsvinäger
rosmarin
salt
nymalen peppar

Produkter i detta recept

Kvarg naturell

Så här gör du

Rengör och skala moroten, skär i mindre bitar och mal i en mixer. Hacka lök, vitlök och rosmarin fint. Lägg allt i en skål, tillsätt kvarg och rödvinsvinägern och blanda till marinaden. Smaka av med salt och peppar. Skär kycklingen i bitar och lägg i marinaden, rör om och täck med plastfolie och låt marinera i ca 3 timmar. Skär aubergine och paprika i lagom stora bitar och sätt fast på grillspett tillsammans med kycklingbitarna. Grilla ca 10-12 min på grillen eller i ugnen.

  • Det började med Turkisk Yoghurt. Med åren har vi introducerat en rad mejeriprodukter som berikat matlagningen. Och Lindahls Kvarg blev snabbt ledande för alla som gillar träning.

    Läs mer om Lindahls mejeriprodukter >

Cookie Settings