Laxpizza med glutenfri botten

4 port

Ingredienser

Pizzadeg:

10 g jäst

4 dl kallt vatten

50 g rismjöl

20 g majsmjöl

100 g bovetemjöl

50 g maizena

½ tsk salt

15 g fiberhusk

 

Fyllning:

200 g kallrökt lax

1 gul lök

250 g Lindahls naturell kvarg

200 g riven ost

2 dl babyspenat

svartpeppar

skal av 1 citron

Produkter i detta recept

Kvarg naturell

Så här gör du

Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en slat deg. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 2 timmar.

Kavla ut till 4 lika stora pizzor i rikligt med mjöl. Bred ut kvarg over pizzan och toppa med lök och riven ost.

Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5-10 minuter. Lägg lax och spenat på pizzan, mal peppar och riv citronskal över.

  • Det började med Turkisk Yoghurt. Med åren har vi introducerat en rad mejeriprodukter som berikat matlagningen. Och Lindahls Kvarg blev snabbt ledande för alla som gillar träning.

    Läs mer om Lindahls mejeriprodukter >

Cookie Settings