Tiramisu proteinparfait

1 port

Ingredienser

Choklad/rom-lager:

1dl havregryn (ca 40g)
0,5 dl kallt kaffe
1/2-1 kapsyl arraksarom
1 krm vaniljpulver
1/2 msk kakao
1/2 msk stevia strö
0,25 dl mjölk eller vatten

Vanilj/apelsin-lager:

100g Lindahls kvarg
100g cottage cheese
1 msk färskost
2 msk (ca 10g) whey eller casein proteinpulver vanilj (kan uteslutas)
1 msk stevia strö
1 tsk rivet apelsinskal
1/2 msk saft från apelsin

Så här gör du

1. Blanda havregryn, kaffe, stevia strö, kakao, arraksarom och vatten (eller mjölk) i en skål. Täck över och låt stå minst 2 timmar i kylen så att havregrynen sväller och suger åt sig vätskan.

2.Blanda alla de övriga ingredienserna med en stavmixer till en slät kräm.

3.Ta ut havregrynsblandningen ur kylen. Varva blandningen med kvarg/keso-krämen i ett fint glas, riv över lite apelsinskal och ev lite sockerfri mörk choklad och servera på en gång!

  • Det började med Turkisk Yoghurt. Med åren har vi introducerat en rad mejeriprodukter som berikat matlagningen. Och Lindahls Kvarg blev snabbt ledande för alla som gillar träning.

    Läs mer om Lindahls mejeriprodukter >