Laxburgare och kvargromsås på salladsblad

4 port

Ingredienser

500 g laxfilé

1 ägg

1 hackad knipplök

1 msk dijonsenap

1 msk hackad bladpersilja

1 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

0,5 dl olja till pensling

 

Romsås

1 dl Lindahls naturell kvarg

2 tsk röd stenbitsrom eller ishavsrom

2 tsk finhackad dill

1 tsk citronsaft

2 msk majonäs

salt

peppar

Produkter i detta recept

Kvarg naturell

Så här gör du

Hacka laxen i så små bitar som möjligt. Blanda med vispad ägg, lök, senap, persilja, salt och peppar.

Forma till burgarna. Värm en stekpanna med olja. Stek burgarna cirka 5 minuter.

Romsåsen: Rör ihop alla ingredienser, smaka av med citronsaft, salt & peppar.  Bygg din burgare på salladsblad med favorittillbehör.

  • Det började med Turkisk Yoghurt. Med åren har vi introducerat en rad mejeriprodukter som berikat matlagningen. Och Lindahls Kvarg blev snabbt ledande för alla som gillar träning.

    Läs mer om Lindahls mejeriprodukter >

Cookie Settings