Recept

Skriv ut

Morotssoppa med kvargtopping

4 port

Ingredienser

4 portioner

  • 250 g Lindahls Kvarg
  •  2 ½ dl hackad gräslök
  •  salt
  •  peppar
  •  15 morötter
  •  2 ½ gula lökar
  •  3 ½ l vatten
  •  5 tärningar grönsaksbuljong
  •  2 ½ tsk kajennpeppar
  •  2 ½ lime
  •  2 ½ burk kokosmjölk (1l)

Kvargtopping

  • 250 g Lindahls Kvarg
  •  2 klyftor vitlök
  •  1 ½ tsk örtsalt

Så här gör du

Blanda kvarg med gräslök. Smaka av med salt och peppar. Skala och skär morötter och lök i bitar. Koka upp vatten med buljong, kajennpeppar, morötter och lök. Låt puttra tills morötterna mjuknar. Riv i skal från lime och pressa i saften. Häll i kokosmjölk. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Servera med en klick örtkvarg och den hackad gräslöken.

Rör samman ingredienserna till kvargtoppingen. Smaka av och justera om det behövs mer styrka eller krydda.