Saftiga brytbröd

4 port

Ingredienser

Dessa bröd är goda som frukostbröd eller till exempelvis en soppa.

Ca 24 bullar

  • 5 dl mjölk
  •  1 pkt jäst
  •  2 ½ msk ljus sirap
  •  1 ½ tsk salt
  •  250 g Lindahls Kvarg
  •  3 dl grahamsmjöl
  • 9 dl vetemjöl

Så här gör du

Sätt ugnen på 225° C.

Värm mjölken till fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut med den varma mjölken. Häll i sirap, salt och kvar. Blanda mjöl till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter. Ta upp och knåda lätt. Dela till i 24 bitar. Rulla till bullar och lätt tätt i en långpanna. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda dem i ca 15 minuter mitt i ugnen. Ta ut och pensla dem med vatten och lite matfett. Låt kallna och bryt sedan isär.

  • Det började med Turkisk Yoghurt. Med åren har vi introducerat en rad mejeriprodukter som berikat matlagningen. Och Lindahls Kvarg blev snabbt ledande för alla som gillar träning.

    Läs mer om Lindahls mejeriprodukter >

Cookie Settings