Ingredienser
Dessa bröd är goda som frukostbröd eller till exempelvis en soppa.
Ca 24 bullar
- 5 dl mjölk
- 1 pkt jäst
- 2 ½ msk ljus sirap
- 1 ½ tsk salt
- 250 g Lindahls Kvarg
- 3 dl grahamsmjöl
- 9 dl vetemjöl
Så här gör du
Sätt ugnen på 225° C.
Värm mjölken till fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut med den varma mjölken. Häll i sirap, salt och kvar. Blanda mjöl till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter. Ta upp och knåda lätt. Dela till i 24 bitar. Rulla till bullar och lätt tätt i en långpanna. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda dem i ca 15 minuter mitt i ugnen. Ta ut och pensla dem med vatten och lite matfett. Låt kallna och bryt sedan isär.