Fråga oss

Laxburgare och kvargromsås på salladsblad

4 port

Ingredienser

500 g laxfilé

1 ägg

1 hackad knipplök

1 msk dijonsenap

1 msk hackad bladpersilja

1 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

0,5 dl olja till pensling

 

Romsås

1 dl Lindahls naturell kvarg

2 tsk röd stenbitsrom eller ishavsrom

2 tsk finhackad dill

1 tsk citronsaft

2 msk majonäs

salt

peppar

Så här gör du

Hacka laxen i så små bitar som möjligt. Blanda med vispad ägg, lök, senap, persilja, salt och peppar.

Forma till burgarna. Värm en stekpanna med olja. Stek burgarna cirka 5 minuter.

Romsåsen: Rör ihop alla ingredienser, smaka av med citronsaft, salt & peppar.  Bygg din burgare på salladsblad med favorittillbehör.