Fråga oss

Laxpizza med glutenfri botten

4 port

Ingredienser

Pizzadeg:

10 g jäst

4 dl kallt vatten

50 g rismjöl

20 g majsmjöl

100 g bovetemjöl

50 g maizena

½ tsk salt

15 g fiberhusk

 

Fyllning:

200 g kallrökt lax

1 gul lök

250 g Lindahls naturell kvarg

200 g riven ost

2 dl babyspenat

svartpeppar

skal av 1 citron

Så här gör du

Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en slat deg. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 2 timmar.

Kavla ut till 4 lika stora pizzor i rikligt med mjöl. Bred ut kvarg over pizzan och toppa med lök och riven ost.

Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5-10 minuter. Lägg lax och spenat på pizzan, mal peppar och riv citronskal över.