Fråga oss

Saftiga brytbröd

4 port

Ingredienser

Dessa bröd är goda som frukostbröd eller till exempelvis en soppa.

Ca 24 bullar

  • 5 dl mjölk
  •  1 pkt jäst
  •  2 ½ msk ljus sirap
  •  1 ½ tsk salt
  •  250 g Lindahls Kvarg
  •  3 dl grahamsmjöl
  • 9 dl vetemjöl

Så här gör du

Sätt ugnen på 225° C.

Värm mjölken till fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut med den varma mjölken. Häll i sirap, salt och kvar. Blanda mjöl till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter. Ta upp och knåda lätt. Dela till i 24 bitar. Rulla till bullar och lätt tätt i en långpanna. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda dem i ca 15 minuter mitt i ugnen. Ta ut och pensla dem med vatten och lite matfett. Låt kallna och bryt sedan isär.